Bondage Technieken? Vind Hier De Beste Tips en Bondage Toys!

Geschreven door: Sanne

Bij bondage technieken denk je misschien meteen aan BDSM. Het is er ook een onderdeel van wat veel mensen interesseert. BDSM in het algemeen is een wat ruigere vorm van seks, waarbij de vrijheid van de één wordt ingeperkt en de ander een dominante rol heeft. In dit artikel vertellen wij wat de beste technieken zijn voor bondage en hoe je deze het beste kunt gebruiken!


Wat is bondage?

Bondage is onderdeel van BDSM (Bondage, Discipline, Submissie, Sadisme en Masochisme). Bondage houdt in dat de vrijheid voor seksuele handelingen van één persoon beperkt wordt. Deze persoon wordt dan aangeduid met de term “Sub”. Discipline gaat hand in hand met bondage, aangezien de andere dan meteen al een dominante rol heeft. Deze persoon wordt ook wel de “Dom” genoemd. 

Lees ook: Wat Is BDSM? Een Uitleg Voor Beginners!

Met bondage kun je vaak denken aan touwen of andere hulpmiddelen die ervoor zorgen dat bewegingen van iemand beperkt worden. De ander kan dan “een soort van” alles wat die wilt qua seksuele handelingen met diegene doen. Ga niet te ver en kijk altijd of de “sub” zich er nog wel prettig bij voelt.

via GIPHY


Gebruik een stopwoord.

Veiligheid en gemak staan bij seks natuurlijk voorop. Dat geldt ook voor bondage en BDSM. De meeste mensen spreken een stopwoord af die de “sub” kan zeggen als de “dom” te ver gaat in zijn handelingen. Zo kan de grens makkelijker aangegeven worden en kan je doorgaan waarmee jullie bezig waren, maar dan iets minder heftig. Het is een leuke en spannende manier om te communiceren voor als het er iets te hard aan toe gaat.

via GIPHY


Welke bondage technieken zijn er?

Er zijn veel verschillende bondage technieken die je kan toepassen. Één van de bekendste zijn de technieken die worden gebruikt om iemand aan het bed vast te binden. Dat is misschien ook wel meteen het eerste waar je aan denkt. Zo kan je iemand met handboeien vastmaken aan de bovenkant van je bed of een touw vastmaken aan het eind van je bed en de enkels vast maken.

Er zijn ook genoeg hulpmiddelen die ervoor zorgen dat er lichaamsdelen zoals armen en benen dichter bij elkaar gebracht worden of juist spreiden. Daar hoef je niks voor aan het bed vast te binden. Het is een goede en leuke manier, aangezien de “dom” de “sub” kan verplaatsen hoe die wilt, maar er toch veel beweging beperkingen zijn. Denk hierbij aan de handen op de rug vastgebonden en de benen dichter bij elkaar brengen. Je kan ook bondage seksspeeltjes gebruiken die er juist voor zorgen dat de benen niet bij elkaar gebracht kunnen worden. Ook een leuke bondage techniek voor alleen orale seks.

Een andere techniek is het feit dat je iemand zijn zintuigen uit kan schakelen. Dit kan je doen door middel van een blinddoek. Zo kan de “sub” letterlijk niet zien wat er met haar/hem gedaan wordt. Ook kan er iets in de mond gestopt worden zoals een “gag ball” die ervoor zorgt dat er geen geluid gemaakt kan worden. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om de oren te bedekken. Zo ziet en hoort de “sub” helemaal niks. Erg spannend, want je weet echt niet wat er gaat gebeuren!

via GIPHY


Verschillende bondage toys.

Wanneer je bondage wilt gaan doen samen met je partner zijn er genoeg sextoys en hulpmiddelen daarvoor te vinden die ervoor moeten zorgen dat je de beste ervaringen krijgt. In bovenstaande stukjes zijn er al een aantal bondage toys voorbij gekomen. Deze lichten wij graag verder toe en komen daarnaast ook met andere toys. Zo kan je vanavond of morgen al aan de slag om je fantasieën waar te maken.

Lees ook: Wat Zijn De Beste BDSM-Toys van 2022? Top #5!

Een bondage touw. (Beste voor bondage technieken)

bondage touw
bondage touw

Deze is al een paar keer voorbij gekomen en misschien ook wel het meeste gebruikte voor bondage technieken. Een bondage touw wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsdelen vast te binden. Doordat touw meestal wat harder aanvoelt kan het ook een “lekker” pijnlijk effect tijdens jullie vrijpartij.

Bekijk altijd goed en overleg met je partner van welk materiaal het touw moet zijn. De meeste zijn gemaakt van katoen en voelen daardoor ook zacht aan op het lichaam. Er zijn ook touwen van andere stoffen gemaakt. Deze gaan meestal langer mee, maar is wel vervelender voor de huid. P.S. NOOIT LANGER DAN 15 MINUTEN HET TOUW STRAK LATEN ZITTEN!! Dat is uitermate slecht voor het bloedsomloop en straks zitten jullie samen in het ziekenhuis..


Bondage tape.

bondage tape

Bondage tape kan gebruikt worden voor degene die het gedoe met de touwen nog wat te gewaagd vinden. Het is een mildere vorm van de bondage touw, maar kan op dezelfde manier gebruikt worden. Zo kunnen de handen en enkels aan elkaar vast gemaakt worden.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de mond dicht te plakken van de “sub”. Deze kan en mag dan geen geluid meer maken. Bondage tape is speciaal ontwikkeld zodat het niet aan de huid blijft kleven zoals met normale tape wel het geval is. Gebruik nooit een normaal rol tape uit de kast. Het verwijderen van de tape wordt dan een heel pijnlijk verhaal.


Boeien voor de handen en enkels.

bondage boeien
bondage boeien

Boeien zie je meestal veel voorbij komen in films en is ook een leuk hulpmiddel voor beginners. De meeste mensen hebben stiekem ook wel een paar handboeien in hun nachtkastje liggen voor de stoute avonden. Er zijn handboeien, enkelboeien en zelfs “boeien” om iemand op te hangen. (Dat is wel iets voor gevorderden) .

Handboeien kunnen makkelijk vastgemaakt worden aan het bed of aan beide handen. Het beperkt de handelingen met de handen voor de “sub”. Let wel goed op bij het kopen van handboeien welk materiaal het bevat en of ze stevig genoeg zijn. Je zult niet de eerste zijn die een paar handboeien kapot maakt. Wij raden altijd aan om leren handboeien te gebruiken. Deze zijn heel stevig en redelijk fijn voor de huid.

Enkelboeien kunnen gebruikt worden om, nou je raadt het al: De enkels vast te binden. Deze zijn zeer geschikt voor de doggy style positie. Zo kan heeft de “sub” geen bewegingsvrijheid wat betreft de benen.


Oogmaskers en gag ballen.

bondage oogmasker
bondage oogmasker

In een van de eerste stukjes over bondage technieken kon je lezen dat het ontnemen van de zintuigen ook een spannende techniek is. Hiervoor kun je speciale oogmaskers gebruiken die pikkedonker zijn. Deze zijn ook van fijn materiaal en blijven goed zitten. (Er zijn ook speciale maskers die alles bedekken)

Daarnaast gebruiken veel mensen een “gag ball”. Deze wordt in de mond van de “sub” gedaan en vastgemaakt aan de achterkant van het hoofd. Zo kan diegene geen geluid meer maken, wat voor een enorm onderdanig effect kan zorgen. 


Beginner met bondage technieken?

BDSM beginners set
BDSM beginners set

Voor beginners op het gebied van bondage zijn er ook speciale bondage pakketten te vinden. Deze bevatten allemaal bondage toys voor beginners die je rustig één voor één uit kunt proberen. Denk hierbij aan een touw, masker en handboeien. Het is ook een erg leuke verrassing voor je partner als je met zo’n pakket thuis komt.

Lees ook: Wat Zijn De Beste BDSM Speeltjes Voor Beginners? Top #5!

Er zijn verschillende pakketten te vinden met ieder zijn eigen inhoud. De meeste zijn voor beginners, maar er zitten ook bondage pakketten voor gevorderden tussen. Een groot voordeel van zo’n pakket is, is dat je meteen de meeste benodigdheden in huis hebt om verschillende bondage technieken uit te proberen. Zo hoef je niet steeds losse toys te kopen. 


Samenvatting

Op deze pagina hebben wij van Je Favoriete Hobby een uitleg en overzicht gegeven over de verschillende soorten bondage technieken. Wij hopen je hiermee een stap in de goede richting hebben geholpen met het uitproberen van bondage in de slaapkamer. Deze pagina houden wij up to date met de nieuwste weetjes en feiten omtrent bondage technieken.

Keep it safe!

Misschien ook interessant?:

Wat Zijn De Beste Vibrators van 2022? Top #10!

Sybian Sex Machine Kopen? Informatie en een Alternatief!

Hoe werkt een penisring of cockring? En welke zijn de beste?

Wat Zijn De Beste Seksspeeltjes Voor Mannen? Top #6!

Meer Zelfvertrouwen In Bed Krijgen? Vind Hier de Tips!

Beste Vibratie Ei met Afstandsbediening of App? Top #5!

Wat Zijn De Beste Seksspeeltjes Van 2022? Top #10!


Waarom je favoriete hobby?

Kwaliteit

We geven alleen reviews en tips over de beste producten en diensten! We houden de grote marktleiders continu in de gaten. 

Onafhankelijk

Wij schrijven blogs over onze eigen mening! We zijn totaal onafhankelijk, we accepteren geen gratis producten voor goede reviews.

Betrouwbaar

Meerdere mensen zijn je al voor geweest met lezen van onze blogs!

Gemak

We kiezen voor jou de beste producten en diensten uit! Dat bespaart jezelf een hoop tijd.

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
voor haar

Top #10 seksspeeltjes voor haar!

Bekijk hier de 10 beste seksspeeltjes voor haar bij Easytoys. Elke week wordt deze top 10 bijgewerkt. Zo blijven alleen de beste seksspeeltjes over!

seksspeeltjes voor hem

Top #10 seksspeeltjes voor hem!

Bekijk hier de 10 beste seksspeeltjes voor hem bij Easytoys. Elke week wordt deze top 10 bijgewerkt. Zo blijven alleen de beste seksspeeltjes over!

seksspeeltjes koppel

Top #10 seksspeeltjes voor koppels!

Bekijk hier de 10 beste seksspeeltjes voor koppels bij Easytoys. Elke week wordt deze top 10 bijgewerkt. Zo blijven alleen de beste seksspeeltjes over!

Misschien vind je dit ook leuk?