Wat Is BDSM? Een Uitleg Voor Beginners!

Geschreven door: Sanne

Wat is BDSM? Een vraag die veel voorbij komt. Vooral in deze tijd, waar iedereen opzoek is naar een beetje meer spanning. Het ligt natuurlijk aan jezelf hoe spannend je het wilt hebben tussen de lakens. Er ligt vandaag de dag nog steeds een taboe op deze seksvorm. Toch blijkt het razend populair te zijn! In dit artikel vertellen wij alles wat je moet weten over BDSM voor beginners en wat je er voor nodig hebt.


Wat is BDSM?

BDSM is een afkorting voor Bondage, Discipline, Submission, Sadism en Masochism. Dat is een hele mond vol, daarom houden we het gewoon bij de afkorting. Het is een seksuele voorkeur waarbij macht en onderdanigheid de dienst uitmaken. De één heeft namelijk veel meer macht dan de ander. Je kan dan beperkingen opleggen en elkaars zenuwen prikkelen.

BDSM heeft daarom ook verschillende dimensies. Vastbinden (Bondage), vormen van straffen (Discipline) en een machtsverdeling waarbij de onderdanige rol pijn wenst te ontvangen. De rolverdelingen in die machtsverhouding hebben ook een naam: Don (controle en macht), sub (onderdanig).

via GIPHY


BDSM voor beginners.

Het kan natuurlijk spannend zijn om met BDSM te beginnen. Voordat je ermee begint is het belangrijk om te weten wat de spelregels zijn. Dat is van belang voor jezelf, maar ook voor je partner. Om te beginnen moeten jullie er allebei open voor staan en het ook daadwerkelijk leuk vinden. Doe het niet, omdat je geliefde of bedpartner het zo graag wilt.

Dan is het belangrijk om af te spreken wie “dominant” is en wie “onderdanig”. Als je dat hebt afgesproken, kan je gaan bekijken welke BDSM-toys jullie zouden willen gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten, maar daar later meer over. 

Lees ook: Wat Zijn De Beste BDSM Speeltjes Voor Beginners? Top #5!

Daarnaast is het echt heel heel belangrijk om een “stopteken” af te spreken. Dat kan een woord zijn, maar ook een teken in het geval je niet kunt praten. Zo kan de onderdanige aangeven als zij of hij het te ver vindt gaan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iemand je grens overgaat, al helemaal niet in het begin. 

Denk ook aan goede nazorg na de BDSM-seks. Het kan voorkomen dat de onderdanige in een soort trance terechtkomt door alle prikkels die hij of zij krijgt. In die trance wordt bijvoorbeeld het stofje serotonine aangemaakt (Blijheid hormoon). Het bereikt daarmee een piek in de hersenen, maar daalt ook weer snel. Slaap daarom genoeg om te voorkomen dat je minder goed in je vel zit erna. 

via GIPHY


Wat is het verschil tussen BDSM en SM?

SM kan een onderdeel zijn van BDSM, maar hoort er niet standaard bij. Bij SM staan namelijk Sadism en Masochism centraal. Oftewel pijn en seksuele vernedering. Mensen die een voorkeur voor SM hebben, houden ervan om flink pijn te doen of gedaan te worden. Ze halen hun seksuele bevrediging uit het feit dat ze vernederd worden. Bij SM wordt bijvoorbeeld weinig gebruikt gemaakt van Bondage (Vastbinden).

Lees ook: Wat Zijn De Beste BDSM-Toys van 2021? Top #5!


Wat zijn de benodigdheden voor BDSM?

Er zijn duizenden BDSM-toys waar je vandaag de dag uit kunt kiezen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Bij wijze van spreken richt jij een hele kamer in net zoals in fifty shades of grey. Toch zijn er wel een aantal bekende BDSM-toys die je misschien al wel kent. Hieronder een overzicht van de bekendste BDSM-toys met een korte uitleg.

Lees ook: Bondage Technieken? Vind Hier De Beste Tips en Bondage Toys!


Handboeien.

BDSM Handboeien

Handboeien is een perfect seksspeeltje om mee te beginnen als het om BDSM gaat. Je kan ze namelijk gebruiken om je partner mee vast te binden (bondage). Er zijn boeien voor je handen, enkels, bovenbenen en zelfs boeien die je kan vast maken aan het bed. Zo zijn er ook boeien van verschillende soorten materialen zoals leer, satijn en metaal. Fantaseer maar alvast wat je ermee gaat doen.


Zwepen.

Leren Zweep

Een ander bekend seksspeeltje voor BDSM is een zweepje. Deze wordt gebruikt door degene die de dominante rol speelt. Zo kan diegene het zweepje gebruiken om de onderdanige er mee te kietelen, strelen of slaan. De meeste zweepjes bestaan aan uit één of meerdere stroken. Je kan zelf kiezen wat je lekkerder vindt natuurlijk. Daarnaast zijn er zweepjes in verschillende soorten materiaal. Fan van ruig? Ga dan voor een leren zweep. Wil je meer plagen of geplaagd worden? Ga dan voor een zweep met veren.


Tepelklemmen.

Tepelklemmen fifty shades

Een tepelklem is een seksspeeltje is gemaakt om de tepels te prikkelen van een man of vrouw. De tepelklem zorgt er namelijk voor dat de zenuwuiteinden in de tepel worden geprikkeld door een lichte pijn. Deze kan wel alleen worden geplaatst op een harde tepel. (Zorg dus dat je al wat opgewonden bent). Bij BDSM worden tepelklemmen vaak gebruikt bij de onderdanige persoon. De dominante persoon vind het fijn om de onderdanige pijn te zien lijden. 

Je kan tepelklemmen ook gebruiken voor je normale seksleven en je hoeft het niet meteen toe te passen in een BDSM sfeer.


BDSM-Cadeauset.

BDSM Set

Met een BDSM-set haal je alles in huis om te beginnen met BDSM. Denk hierbij aan, handboeien, enkelboeien, kettingen, zweepjes, blinddoeken en nog veel meer. Er zijn allemaal verschillende soorten sets. Voor de beginners tot aan de ervaren onder ons. De meeste sets zijn voor bondage. Sommige mensen vinden bondage al opwindend genoeg. Zo hoef je niet altijd seks (penetratie) te hebben om toch tot een hoogtepunt te komen.


Samenvatting

Op deze pagina hebben wij van Je Favoriete Hobby een uitleg gegeven over BDSM voor beginners en welke hulpmiddelen je nodig hebt. We hopen hiermee dat je verder bent gekomen met informatie op betrekking van dit onderwerp. Mocht je vragen kan je altijd reageren op deze blog of contact met ons opnemen. We zullen deze pagina up to date houden met alles omtrent BDSM.

via GIPHY

Misschien ook interessant:

Top #10 Seksspeeltjes van 2021!

Wat Zijn De Beste Dildo’s Van 2021? Top #10!

5 Beste online winkels om seksspeeltje te kopen

Seksspeeltjes voor koppels!

Seksspeeltjes voor mannen!

Een seksspeeltje kopen? Handig om te weten.

Beste anale seksspeeltjes!

Buttplugs voor beginners!

Beter seksleven? Een seksspeeltje samen met je partner gebruiken.

Tips tegen te snel klaarkomen!

Opzoek naar een sexpop? Vind hier de beste met reviews!

Tips voor een intenser orgasme!

Welke Verschillende Soorten Dildo’s Zijn Er? Lees Het Hier!


Waarom je favoriete hobby?

Kwaliteit

We geven alleen reviews en tips over de beste producten en diensten! We houden de grote marktleiders continu in de gaten. 

Onafhankelijk

Wij schrijven blogs over onze eigen mening! We zijn totaal onafhankelijk, we accepteren geen gratis producten voor goede reviews.

Betrouwbaar

Meerdere mensen zijn je al voor geweest met lezen van onze blogs!

Gemak

We kiezen voor jou de beste producten en diensten uit! Dat bespaart jezelf een hoop tijd.

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Goede tips ! En tegen beginners zou ik zeggen : "laat je niets opdringen wat je niet aanstaat, ook niet als die ander zegt dat dat nu éénmaal bij hoort". De onderdanige is de feitelijke baas, de dominant mag de baas zijn zo voor het oog.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
voor haar

Top #10 seksspeeltjes voor haar!

Bekijk hier de 10 beste seksspeeltjes voor haar bij Easytoys. Elke week wordt deze top 10 bijgewerkt. Zo blijven alleen de beste seksspeeltjes over!

seksspeeltjes voor hem

Top #10 seksspeeltjes voor hem!

Bekijk hier de 10 beste seksspeeltjes voor hem bij Easytoys. Elke week wordt deze top 10 bijgewerkt. Zo blijven alleen de beste seksspeeltjes over!

seksspeeltjes koppel

Top #10 seksspeeltjes voor koppels!

Bekijk hier de 10 beste seksspeeltjes voor koppels bij Easytoys. Elke week wordt deze top 10 bijgewerkt. Zo blijven alleen de beste seksspeeltjes over!

Misschien vind je dit ook leuk?